Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τυφλός σκύλος βρήκε δικό του σκύλο-οδηγό

Ο Τάνερ, ένα τυφλό γκόλντεν-ριτρίβερ, 2 ετών, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης του. Επειδή κανένας δεν ήθελε να αναλάβει τη φροντίδα του, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πρότειναν να του γίνει ευθανασία. Μέχρι που ο Τάνερ βρήκε… το άλλο του μισό στην αυλή του καταφυγίου που ζούσε!
Το τυφλό γκόλντεν-ριτρίβερ διασώθηκε από ένα καταφύγιο ζώων στην Οκλαχόμα. Εκεί ζούσε αναγκαστικά σε κλουβί, χωρίς τον άνθρωπό που είχε στήριγμα όλα αυτά τα χρόνια, γεμάτος άγχος και στρες. Η ψυχολογική πίεση αυτή του δημιούργησε συνεχείς επιληπτικές κρίσεις. Η ομάδα του καταφυγίου τότε προσπάθησε να τον βάλει σε ένα προσωρινό σπίτι φιλοξενίας αλλά ούτε εκεί ο Τάνερ ένιωσε ασφαλής. Οι κρίσεις επιληψίας χειροτέρευαν καθημερινά και ο σκύλος είχε πια αποκτήσει και ακράτεια.
Και μια μέρα άλλαξαν όλα! Ο Τάνερ γύρισε στο καταφύγιο και βγήκε βόλτα στην αυλή του για πρώτη φορά με μία καινούρια φίλη: τη Μπλερ. Η Μπλερ είναι μια ημίαιμη μαύρη σκυλίτσα που βρέθηκε κακοποιημένη και πολύ φοβισμένη μετά από πυροβολισμό. Μόλις ο Τάνερ την μύρισε, δέθηκαν αμέσως! Η Μπλερ ανέλαβε από μόνη της να τον οδηγεί και να τον προστατεύει, έμαθε μάλιστα να τον πηγαίνει βόλτα με λουρί! Σύμφωνα με την κτηνίατρο που παρακολουθεί τα δύο ζώα, η Μπλέρ κατάλαβε αμέσως πως ο Τάνερ είναι τυφλός και τη χρειάζεται!
Από τη στιγμή που το ένα ζώο βρήκε το άλλο, ο Τάνερ δεν ξαναέπαθε κρίσεις επιληψίας και η Μπλερ δεν ξαναφοβήθηκε! Το μόνο που μένει τώρα λένε οι υπεύθυνοι του καταφυγίου είναι να βρεθεί μία οικογένεια από την Οκλαχόμα που θα είναι πρόθυμη να τους υιοθετήσει και τους δύο μαζί!
Via Gizmodo
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου