Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ζώα που προορίζονται για αυτή την εναλλακτική θεραπεία

Σκύλοι :
Χάρη στην καλή σχέση που αναπτύσσουν εκ φύσεως με τους ανθρώπους, οι σκύλοι ενδείκνυνται συχνά, για τα προγράμματα θεραπείας μέσω ζώων.
Γάτες:
Οι γάτες είναι ζώα συντροφιάς που δεν τους αρέσει η αναστάτωση, είναι ανεξάρτητες, ήσυχες και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Αυτά τα στοιχεία τις κάνουν ιδανικές συντρόφους για τους ανθρώπους που δεν έχουν ευκολία στις μετακινήσεις.
Ψάρια :
Η φροντίδα και η παρατήρηση ψαριών σε ένα ενυδρείο έχει αποδειχτεί ωφέλιμη για όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από στρες, ταχυκαρδία και τεταμένο μυϊκό σύστημα. Ακόμα, τα ψάρια που κολυμπάνε ελεύθερα σε μία δεξαμενή επιφέρουν μια
χαλαρωτική διάθεση.

Πουλιά :
Τα πουλιά, λόγω των διαστάσεων και της προφανούς αδυναμίας τους, ευνοούν την ανάπτυξη μιας σχέσης που περιορίζεται στην παρατήρηση, ενώ δημιουργούν μία ατμόσφαιρα ηρεμίας και χαλάρωσης στους χώρους όπου τοποθετούνται.
Άλογα :
Εδώ και αρκετά χρόνια, τα άλογα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ανθρώπων που πάσχουν από προβλήματα σωματικά (κίνησης) και ψυχικά.Αυτό το είδος θεραπείας μέσω ζώων, που ονομάζεται «ιπποθεραπεία», πραγματοποιείται σε ειδικές εγκαταστάσεις υπό την παρακολούθηση ενός εξειδικευμένου προσωπικού.
Δελφίνια :
Το δελφίνι είναι ένα ζώο με ιδιαίτερα θετική επίδραση πάνω στον άνθρωπο. Έχει διαπιστωθεί μέσα από ειδικές έρευνες, ότι τονώνει την αυτοεκτίμησή του και ενισχύει τις ικανότητες κίνησης, επικοινωνίας, απομνημόνευσης και κατανόησης.
Εκτός από τα παραπάνω χρησιμοποιούνται και πόνυ που έχουν τις ίδιες θεραπευτικές ιδιότητες με τα άλογα (χρησιμοποιούνται και ως οδηγοί) , λάμα (κυρίως σε επισκέψεις σε νοσοκομεία) ,ζώα φάρμας και διάφορα μικρά ζωάκια όπως κουνελάκια , ποντικάκια και διάφορα άλλα τρωκτικά και ερπετά.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου