Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου


Πολλοί άνθρωποι χρωστούν την ζωή τους στην τρυφερή προστασία και τις γενναίες πράξεις των ζώων. Πάρτε μια μικρή γεύση από τις ιστορίες δέκα εκπληκτικών ζώων, που έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

Γουρούνι ορμά στον δρόμο, για να σώσει την ιδιοκτήτριά του από καρδιακή προσβολή.

Η Τζο Αν ΄Αλτσμαν έπαθε καρδιακή προσβολή και σωριάστηκε στο πάτωμα του σπιτιού της. Η Λούλουχερ, η ολοστρόγγυλη γουρουνίτσα της κόρης της έτρεξε έξω από το σπίτι και ξάπλωσε στην μέση του δρόμου, για να σταματήσει την κυκλοφορία. Το γουρουνάκι προσπαθούσε απεγνωσμένα να βοηθήσει. Πήγαινε στο σπίτι να δεί αν η Τζο Αν ζει και ξαναέβγαινε στον δρόμο προσπαθώντας να βρει κάποιον να βοηθήσει. Τελικά, κάποιος σταμάτησε και ακολούθησε το αποφασιστικό γουρουνάκι στο σπίτι, όπου και βρήκε την Τζο Αν στο πάτωμα. Την μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο.
 

Κατσικούλα ταϊζει κτηνοτρόφο και τον κρατά ζεστό για πέντε μέρες.

Καθώς έκανε την καθημερινή του εργασία στο αγρόκτημά του, ο Νόελ ΄Οσμπορν γλίστρησε ξαφνικά στην κοπριά, σπάζοντας τον μηρό του. ΄Ηταν ακινητοποιημένος και δεν υπήρχε κανείς κοντά, για να ακούσει τις εκκλήσεις του για βοήθεια. Για πέντε μέρες η κατσικούλα του Μάντυ έκατσε στο πλευρό του, κρατώντας τον ζεστό ακόμη και τις κρύες νύκτες, που φυσούσε. Το πιο συγκινητικό όμως είναι, ότι τον άφησε να την βυζάξει, ώστε να επιβιώσει.
 

 
Μια φάλαινα μπελούγκα σώζει δύτη που πνίγεται.

Η Γιάνγκ Γιούν έλαβε μέρος σε διαγωνισμό για το ποιος θα κρατήσει την αναπνοή του περισσότερο κάτω από το νερό σε πισίνα με φάλαινες στην Κίνα. Κάποια στιγμή, την ώρα της κατάδυσης, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια της. Εκείνη ακριβώς την στιγμή η Μίλα, μία από τις φάλαινες μπελούγκα, έσπευσε να την βοηθήσει. Αισθανόμενη ότι κάτι πήγαινε στραβά, η φάλαινα κολύμπησε προς την Γιούν, που πνιγόταν, έβαλε το πόδι της στο στόμα της και την τράβηξε στην επιφάνεια, για να αναπνεύσει, σώζοντάς της την ζωή.

92 απομονωμένοι ναύτες σώθηκαν χάρις σ' έναν γενναίο σκύλο με το όνομα Τάνγκ.
 
Το 1919 ένα πλοίο με το όνομα Ethieκτύπησε στα βράχια, αφήνοντας 92 ναύτες στο μέσον του πουθενά. Μόλις οι ναύτες βρέθηκαν στο νερό αναζήτησαν τον Τάνγκ. Με ένα σκοινί στο στόμα του, το σκυλί πήδηξε στο νερό. Μ' αυτό έσυρε τον έναν μετά τον άλλον τους 92 ναύτες στην στεριά.
 
 
Γουίλυ, ο παπαγάλος, κάνει το κρώξιμο της ζωής του.
 
Μία μικρούλα 2 ετών με το όνομα Χάνα θα είχε πεθάνει από ασφυξία, αν δεν υπήρχε ο Γουίλυ, το παπαγαλάκι. «Καθώς ήμουν στο μπάνιο, ο Γουίλυ άρχισε να κρώζει, όπως ποτέ πριν και άρχισε να κτυπά τα φτερά του», λέει η Μέγκαν, η μπέϊμπυ σίτερ . «Μετά άρχισε να λέει, μαμά, μωρό, ξανά και ξανά μέχρι που βγήκα από το μπάνιο και είδα, ότι το πρόσωπο της Χάνα είχε αρχίσει να μπλαβίζει. Ο Γουίλυ έσωσε την κατάσταση.»
 
΄Αλογο προστατεύει την ιδιοκτήτριά του από εξαγριωμένη αγελάδα.
Η Φιόνα Μπόιντ οδηγούσε ένα μοσχαράκι στην σκιά, όταν ξαφνικά η εξαγριωμένη του μητέρα της επιτέθηκε, την πέταξε κάτω και άρχισε να την ποδοπατά. «΄Ημουν τρομοκρατημένη και θυμάμαι, ότι κουλουριάστηκα, για να προστατεύσω το κεφάλι μου από τα κτυπήματα», λέει η Μπόιντ. Τότε ο Κέρρυ, που ήταν στον κοντινό βοσκότοπο, έτρεξε να βοηθήσει. Το άλογο κλώτσησε την αγελάδα, μέχρι να απομακρυνθεί, σώζοντας την Μπόιντ από βέβαιο θάνατο.
 
Γορίλλας προστατεύει αγοράκι, που έπεσε σε περιφραγμένο χώρο με ζώα.
Αυτή είναι η ιστορία του Τζάμπο, του ασημόμαυρου γορίλλα στον ζωολογικό κήπο του Τζέρσεϋ. Μόλις ο Λέβαν, ένα μικρό αγοράκι, έπεσε στον χώρο, όπου διέμεναν οι γορίλλες, σπάζοντας τα πλευρά του και παθαίνοντας κάταγμα στο κρανίο του, ο Τζάμπο έτρεξε αμέσως να τον βοηθήσει. Ο γορίλλας στάθηκε στο πλευρό του παιδού, προστατεύοντας το από κάθε κίνδυνο, τρίβοντάς μου μάλιστα την πλάτη, προκειμένου να τον ανακουφίσει. ΄Οταν ο Λέβαν ξύπνησε και άρχισε να κλαίει, ο Τζάμπο απομάκρυνε τους υπόλοιπους γορίλλες, ώστε να μπορέσουν να πλησιάσουν οι άνθρωποι, που ήρθαν να σώσουν το παιδί.
 
Γατούλα ειδοποιεί την οικογένεια για έκλυση μονοξειδίου του άνθρακα.
Μόλις κάποια διαρροή αγωγού προκάλεσε έκλυση μονοξειδίου του άνθρακα στο σπίτι των Κέσλινγκ, η γάτα τους Γουίννυ άρχισε να νιαουρίζει δυνατά στα αυτιά τους. « Ήταν ένα τρελλό νιαούρισμα, σαν ουρλιαχτό», λέει η Κάθυ Κίσλινγκ. Μόλις ξύπνησε η Κάθυ, ζαλιζόταν και είχε ναυτίες από τις αναθυμιάσεις, και ο άντρας της και ο γυιός της είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Χάρις στην Γουίννυ η Κάθυ μπόρεσε να καλέσει το 911, πριν κάποιου η υγιεία πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά.
 
 
Ελέφαντας σώζει κορίτσι από το τσουνάμι.
 
Η 8χρονη ΄Αμπερ Μάσον σώθηκε από 4χρονο ελέφαντα κατά την διάρκεια του τσουνάμι, που έπληξε την Ταϊλάνδη το 2004. Αμέσως μόλις σηκώθηκε το πρώτο κύμα, ο ελέφαντας πήρε την ΄Αμπερ στην πλάτη του και έτρεξε να βρει κάποιο ψηλότερο σημείο. Καθώς το κύμα έσκασε κοντά τους, ο ελέφαντας έστριψε το σώμα του, δημιουργώντας ένα προστατευτικό τείχος ανάμεσα στην ΄Αμπερ και το κύμα. «Αν ήταν μόνη της στην ακτή, δεν θα είχε επιζήσει», λέει η μητέρα της ΄Αμπερ.
 
Δελφίνι σώζει σέρφερ από επίθεση καρχαρία.
Ο σέρφερ Ντέϊβιντ Ράστοβιτς περιγράφει πως ένα δελφίνι τον έσωσε από επίθεση καρχαρία.«΄Ημουν πάνω στην ιστιοσανίδα, όταν ξαφνικά είδα ένα δελφίνι κοντά μου ασυνήθιστα αναστατωμένο. Από μακριά το είχα δει να έρχεται γρήγορα και πηδώντας να κτυπά με δύναμη έναν καρχαρία στα πλευρά. Εγώ, δεν είχα καν αντιληφθεί την παρουσία του καρχαρία», θυμάται.
 
 
Πηγή filoizoon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου