Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Οι βλάβες στους ανθρώπους από τα πειράματα σε ζώα

Τα πειράματα σε ζώα έχουν παραπλανήσει τους ερευνητές επί αιώνες , προκαλώντας σύγχυση στην κατανόησή μας για το ανθρώπινο σώμα και τις ασθένειες που το μαστίζουν.
Όχι μόνο προκαλεί περισπασμό περιορισμένων πηγών μακριά από την ισχύουσα επιστήμη,αλλά με την καθυστέρηση πρωτοποριών και θεραπειών , επιμηκύνει τον πόνο και αυξάνει τη θνησιμότητα.Παραπλανητικά στοιχεία σχετικά με φάρμακα , που σταχυολογούνται μέσω των πειραμάτων σε ζώα , οδηγούν σε βάβη και θάνατο.
Μερικές θανατηφόρες συνέπειες των πειραμάτων σε ζώα στα εργαστήρια:
-Το κάπνισμα θεωρούνταν μη – καρκινογόνο επειδή ο καρκίνος που σχετίζεται με το κάπνισμα είναι δύσκολο να αναπαραχθεί σε εργαστηριακά ζώα.Πολλοί συνέχιζαν να καπνίζουν και να πεθαίνουν από καρκίνο.
-Η βενζόλη δεν αποσύρθηκε από χρήση ως βιομηχανικό χημικό παρά τις κλινικές και επιδημιολογικές αποδείξεις ότι η έκθεση σε αυτή προκαλούσε λευχαιμία στους ανθρώπους , επειδή τα τεστ που υποστηρίζονταν (χρηματικά) από τους κατασκευαστές βενζόλης , απέτυχαν να αναπαράγουν λευχαιμία σε ποντίκια.
-Παρόλο που το αρσενικό ήταν ένα γνωστό καρκινογόνο για τους ανθρώπους επί δεκαετίες , οι επιστήμονες παρόλα αυτά έβρισκαν λίγες αποδείξεις στα ζώα για να υποστηρίξουν το συμπέρασμα, μέχρι τα τέλη του 1977 , αυτή ήταν η αποδεκτή άποψη μέχρι που παρήχθη σε εργαστηριακά ζώα.
-Πολλοί συνέχιζαν να εκτίθενται σε αμίαντο και να πεθαίνουν επειδή οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να αναπαράγουν τον καρκίνο σε εργαστηριακά ζώα.
-Οι βηματοδότες και οι βαλβίδες της καρδιάς καθυστερούσαν στην ανάπτυξή τους λόγω φυσιολογικών ( που αφορούν τη φυσιολογία) διαφορών μεταξύ των ζώων πάνω στα οποία σχεδιάζονταν και τους ανθρώπους.
-Τα ζώα-μοντέλα των καρδιακών ασθενειών απέτυχαν να δείξουν ότι μια διατροφή υψηλή σε χοληστερόλη/υψηλή σε λίπη αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου καρδιακής αρτηρίας.Αντί να αλλάξουν τις διατροφικές συνήθειες για να προλάβουν την ασθένεια , οι άνθρωποι συνέχιζαν τον τρόπο ζωής τους με μια εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας.
-Οι ασθενείς έπαιρναν φάρμακα που ήταν βλαβερά και/ή μη αποτελεσματικά εξαιτίας των ζώων-μοντέλων για εγκεφαλικό.
-Τα πειράματα σε ζώα καθυστέρησαν τη χρήση χαλαρωτικών μυών κατά τη διάρκεια ολικής αναισθησίας.
-Η έρευνα πάνω σε ζώα απέτυχε να αποκαλύψει τα βακτιρίδια ως μια αιτία ελκών και καθεστέρησε τη θεραπεία των ελκών με αντιβιοτικά.
-Το Flosint, ένα φάρμακο για την αθρίτιδα , δοκιμάστηκε σε αρουραίους,μαιμούδες και σκυλιά :όλα ανέχτηκαν το φάρμακο καλά.Στους ανθρώπους ,όμως , προκάλεσε θανάτους.
-Το Zelmid, ένα αντικαταθλιπτικό , δοκιμάστηκε σε αρουραίους και σκύλους χωρίς συμπτώματα.Προκάλεσε σοβαρά νευρολογικά προβλήματα στους ανθρώπους.
-Το Nomifensive , ένα άλλο αντικαταθλιπτικό , συνδέθηκε με νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια , αναιμία και θάνατο στους ανθρώπους.Τα πειράματα σε ζώα του είχαν δώσει ένα <<καθαρό>> , χωρίς παρενέργειες ιστορικό υγείας.
-Το Clioquinol ,φάρμακο κατά της διάρροιας,πέρασε τα τεστ σε αρουραίους,γάτες,σκύλους και κουνέλια.Αποσύρθηκε από τα ράφια σε ολόκληρο τον κόσμο το 1982 αφότου ανακαλύφθηκε ότι προκαλεί τύφλωση και παράλυση στους ανθρώπους.
-Το Eraldin, φάρμακο για καρδιακές παθήσεις , προκάλεσε 23 θανάτους , παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να φανούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα στα ζώα.Όταν εισήχθη , οι επιστήμονες είπαν ότι διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καθαρότητα στις τοξικές μελέτες πάνω στα ζώα.Προκάλεσε τύφλωση και θανάτους στους ανθρώπους.Έπειτα , οι επιστήμονες μπόρεσαν να αναπαράγουν αυτά τα αποτελέσματα στα ζώα.
-Το Opren , φάρμακο για την αθρίτιδα , σκότωσε 61 ανθρώπους.Πάνω από 3.500 περιπτώσεις σοβαρών αντιδράσεων έχουν καταγραφεί.Το Opren είχε δοκιμαστεί πάνω σε μαιμούδες και άλλα ζώα χωρίς προβλήματα.
-Το Zomax , ένα άλλο φάρμακο για την αθρίτιδα , σκότωσε 14 ανθρώπους και έκανε πολλούς περισσότερους να υποφέρουν.
Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια γίνονται συστηματικές προσπάθειες για την κατάργηση των πειραμάτων σε ζώα μπας και καταφέρουμε να προστατευτούμε και εμείς και αυτά τα πλάσματα, βεβαίως ο λόγος που ο άνθρωπος προτιμά να πειραματιστεί πάνω σε ζώα και να μη χρησιμοποιήσει άλλες εναλλακτικές μεθόδους είναι το Κερδος!

περισσότερες πληροφορίες afma-curedisease.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου