Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Εθελοντικό πρόγραμμα εναλλακτικής θεραπείας στη Θεσσαλονική με τη βοήθεια σκύλων

Ένα νέο εθελοντικό, πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 με την στήριξη του Φιλοζωικού Σωματείου “Φροντίζω”, την κυρία Τέρψη Πασχάλη και την Μαρία Στογιάννη (εκπαιδεύτρια σκύλων της ομάδας 4dogs). Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες και σκοπό έχει την συναισθηματική στήριξή τους.Στο πρόγραμμα αυτό παίρνουν μέρος διάφοροι σύλλογοι όπως ο ΣΦΑ (Σύλλογος Φίλων Αμέα-Δράση για το κάτι άλλο) , η ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων) , η ΑΜΥΜΩΝΗ (Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες) καθώς και ο Δήμος Καλαμαριάς .
Για το πρόγραμμα αυτό έχουν γράψει πολλές εφημερίδες και έχουν δωθεί πολλοί τίτλοι όπως : Οι δύο << γιατροί >> του (πληγωμένου κόσμου) ! –Τα σκυλάκια θεραπευτές που βοηθούν στη σωματική και ψυχική διέγερση ατόμων με ειδικές ανάγκες , Σκύλοι…θεραπευτές – Πρωτοποριακή μέθοδος στη Θεσσαλονίκη βοηθούν παιδιά με ειδικές ανάγκες , Θεραπεία με τη βοήθεια σκύλων , Σκυλιά βοηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες .

Άλλο ένα πρόγραμμα λοιπόν pet therapy (εναλλακτικής θεραπείας με τη βοήθεια των ζώων) στην Ελλάδα μας δίνει χαρά και ελπίδα για το μέλλον και είμαστε σίγουροι ότι θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών όλων.


Πηγή 4dogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου