Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Χρόνης Μίσσιος: Ένα παιδί μετράει τα κάγκελα

                                                      







Στο βίντεο που ακολουθεί ο Χρόνης Μίσσιος συζητά με μαθητές της Γ τάξης Δημοτικού της Σχολής Αηδονοπούλου για την αιχμαλωσία των ζώων και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους από τους ανθρώπους.

http://www.zoologio.gr/2014/10/xronis-missios-ena-paidi-metraei-ta-kagkela.html

Τα παιδιά εκθέτουν τις απόψεις τους για την αναγκαιότητα ή μη των ζωολογικών κήπων, μιλούν για τα συναισθήματα των φυλακισμένων ζώων, ενώ ο Χρόνης Μίσσιος εξηγεί τη λειτουργία της φύσης σε συνάρτηση με τα ζώα και προτείνει στα παιδιά τρόπους διαμαρτυρίας για την κατάσταση αιχμαλωσίας των ζώων. Η συζήτηση πραγματοποιείται σε ζωολογικό κήπο, από όπου παρακολουθούμε πλάνα.
«Να τα ξαναπάνε στον τόπο τους»
Τα παιδιά εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ύπαρξη ζωολογικών κήπων και προτείνουν εναλλακτικές λύσεις. Τα παιδιά, με αφορμή την ερώτηση του συγγραφέα, μιλάνε για τα συναισθήματα των φυλακισμένων ζώων. Στη συνέχεια, ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος εξηγεί τη λειτουργία της φύσης σε συνάρτηση με τα ζώα. Προτείνει στα παιδιά τρόπους διαμαρτυρίας για την κατάσταση αιχμαλωσίας των ζώων.
Η εκπομπή ολοκληρώνεται και ο Χρόνης Μίσσιος συνοψίζει τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την επίσκεψη των παιδιών στο ζωολογικό κήπο.
Ο Χρόνης Μίσσιος ήταν Έλληνας συγγραφέας, αντιστασιακός, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων και για ένα διάστημα παρουσιαστής σχετικών τηλεοπτικών εκπομπών.
Πηγή zoologio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου