Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα << Δώσε μου μια πατούσα- Give me a paw >> και στην Ελλάδα



Τι είναι το Give me a Paw? Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σαν στόχο τη βελτίωση της αναγνωστικής και επικοινωνιακής ικανότητας των παιδιών, χρησιμοποιώντας σαν κίνητρο την επαφή με το σκύλο. Η εμπειρία είναι συναρπαστική! Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή και χωρίς, αισθάνονται ασφαλή και μη κρινόμενα καθώς διαβάζουν βιβλία σε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους "ακροατές". Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά! Τα παιδιά δεν βλέπουν την ώρα να περάσουν οι μέρες και να ξανασυναντήσουν τους μικρούς τους φίλους, έχοντας προετοιμάσει ένα καινούριο βιβλίο. Αν θέλετε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα ως εθελοντές με τον σκύλο-σύντροφο σας, απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία της Κτηνιατρικής Κλινικής VETMEDICA στο 210-8102727. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διεθνούς οργανώσης www.therapyanimals.org. Ευχαριστούμε θερμά την Κα Πυράκη, τον Κο Μάλλη και τον ΣΚΑΙ για την πολύ ζεστή φιλοξενία τους και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν κατοικίδια και παιδιά, γεγονός που έχει ιδαίτερη βαρύτητα στις μέρες μας, καθώς τα περιστατικά κακοποίησης αμφοτέρων έχουν πληθύνει.
Ο εθελοντισμός και η κοινωνική ευαισθησία αποτελούν στάση ζωής, αντίδοτο στην εσωστρέφεια και τον ατομισμό. Το Κτηνιατρικό Κέντρο Βορείων Προαστίων Vetmedica αναπτύσσει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα «κοινωνικής ευθύνης», αποκαλώντας το Give me a paw.
To Give me a paw αποτελεί θεμέλιο στοιχείο της ξεχωριστής φυσιογνωμίας μας και ακουμπά στο πιο ευαίσθητο και ανιδιοτελές κομμάτι της καρδιάς μας: τα παιδιά και τα ζώα.
Bασικοί άξονες δράσης
α) Η διαδραστική και μοναδική σχέση αγάπης μεταξύ παιδιών και ζώων, μέσα από προγράμματα επιμόρφωσης σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.
β) Η ανταπόκριση σε προσκλήσεις κοινωνικών και εκπαιδευτικών φορέων για συμμετοχή σε εκδηλώσεις, ημερίδες, εράνους φιλανθρωπικού και φιλοζωικού χαραχτήρα.
Σύνθημά μας
«Tα ζώα βοηθούν τα παιδιά, τα παιδιά ας βοηθήσουν τα ζώα.»
Τι προσφέρει
Η δράση αυτή αφορά σε επισκέψεις σε ιδρύματα, παιδικούς και νηπιακούς σταθμούς και ενημέρωση των γονέων για την ευεργετική συμβολή του σκύλου και των κατοικιδίων, όχι μόνο στην συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού, αλλά και στην πλήρη προστασία από νοσήματα όπως το βρογχικό άσθμα , οι αλλεργίες και τα αυτοάνοσα.
Ταυτόχρονα μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες, με την παρουσία σκύλου, τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τους μικρούς τους φίλους και να αποκτούν κοινωνική και περιβαλλοντολογική συνείδηση.
Περισσότερες πληροφορίες & Συμμετοχή
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα επισκέψεων στο σχολείο σας, επικοινωνήστε με τη γραμματεία της κλινικής. Τηρείται πάντα σειρά προτεραιότητας.
Σώστε ένα αδέσποτο ζώο, μαζί μας. Αξίζει μία οικογένεια!
Για όλους εσάς που ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε  ζωάκια από το δρόμο, από καταφύγια ή κυνοκομεία, φροντίζουμε ώστε πριν υιοθετηθεί ένα αδέσποτο ζώο να έχει ολοκληρωθεί η νοσηλεία του, εφόσον χρειάζεται και να έχει πλήρως αποθεραπευτεί.
Επιπλέον, παρέχουμε έκπτωση της τάξεως του 10%, σε όλες τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου