Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Σκύλος ήρωας έσωσε μωρό

Ένας πιστός σκύλος κέρδισε τον τίτλο του ήρωα αφού βρέθηκε να φροντίζει ένα εγκαταλελειμμένο μωρό μία ολόκληρη νύχτα! Σύμφωνα με τις αρχές, το μωρό που ήταν μόλις δύο εβδομάδων, εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του κάτω από μια γέφυρα στο Γουινκόνγκο, έξω από την πρωτεύουσα της Γκανάς.
Το λίγων ημερών κοριτσάκι, προστάτευσε με όλες του τις δυνάμεις ένα σκύλος που ζούσε σε ένα αγρόκτημα εκεί κοντά. Όταν ο ιδιοκτήτης του κατάλαβε πως ο σκύλος του είχε εξαφανιστεί ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες τον ανακάλυψαν πολλές ώρες αργότερα, αγκαλιά με το εγκαταλελειμμένο μωρό!
Η απίστευτη αυτή ιστορία μεταφέρθηκε από την Δέσποινα Αζούρ, τη διευθύντρια Περιφέρειας Υγείας, σε μια συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Γκάνα.
Σύμφωνα με την Δ. Αζούρ, ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι το νεογέννητο είχε εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του για άγνωστους λόγους, πριν το βρει ο σκύλος και το σώσει. Ο ομφάλιος λώρος του ήταν ακόμα άκοπος και είχε μολυνθεί, αλλά το παιδί κατά τα άλλα ήταν υγιέστατο αφού πέρασε τη νύχτα με τον υπερπροστατευτικό σκύλο.
Ο σκύλος επεστράφη με τιμές στον ιδιοκτήτη του ενώ το μωρό ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής μέχρι να βρεθεί μια νέα οικογένεια γι ‘αυτό.
via lifewithdogs.tv
photo by Kyle and Kelly Adams via flckr
 

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας, επειδή δεν μπορώ να βρω κάποιο e-mail προκειμένου να επικοινωνήσω μαζί σας, σας γράφω εδώ. Είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια του Προγράμματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και εκπονώ την πτυχιακή μου με θέμα την ΑΑΤ. Ψάχνοντας στο ιντερνετ είδα ότι κάνατε τη διατριβή σας στο θέμα αυτό. Θα μπορούσατε ίσως να μου δώσετε το e-mail σας για να σας ρωτήσω κάποια πράγματα και ίσως λόγω της ελλιπούς βιβλιογραφίας να με παραπέμψετε σε κάποιες βιβλιογραφικές πηγές?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ksan8i_a_friend_in_need@yahoo.gr αυτό είναι το mail μου κυρία Γλυκερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή