Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Θεραπευτικά χαρίσματα των ζώων.

Τα ζώα  έχουν πολλά χαρίσματα που τα κάνουν θεραπευτικά :
 
·         είναι ζεστά και χνουδωτά.
Τα ζώα είναι ζεστά και χνουδωτά και ζωντανά ( ενεργητικά ). Το να μπορεί κανείς να κρατάει και να χαϊδεύει ένα άλλο ζωντανό πλάσμα μπορεί να προσφέρει μεγάλη ανακούφιση.
·         είναι μη επικριτικά.
Τα κατοικίδια είναι μη επικριτικά και δεν κριτικάρουν. Και τι έγινε αν σας κάηκε το φαγητό; Και τι έγινε αν πήρατε μια χάλια απόφαση; Δεν θα χάσετε στα μάτια του κατοικίδιού σας, δεν θα νιώσει για εσάς διαφορετικά. Τα κατοικίδιά μας, μας δέχονται όπως ακριβώς είμαστε.
 
·         εμπιστεύονται.
  Τα ζώα εμπιστεύονται πολύ συχνά και μπορούν να βοηθήσουν στο να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Παρακολουθώντας τα, μαθαίνουμε κι εμείς επίσης, ότι εξαρτώμαστε και πρέπει να βασιζόμαστε σε άλλους.
 
·         Ανιδιοτελής αγάπη.
Τα κατοικίδια συχνά μπορούν να καταλάβουν πότε οι ΄΄ιδιοκτήτες΄΄ τους είναι λυπημένοι ή αναστατωμένοι και αντιδρούν με τρόπο περιποιητικό. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πώς μπορούν να αντιληφθούν τα συναισθήματα ενός ανθρώπου.
 
·         ακούνε.
Τα κατοικίδια είναι υπέροχοι ακροατές. Δεν σε διακόπτουν. Δεν νιώθουν υποχρεωμένα να μοιραστούν τις απόψεις τους. Ενδιαφέρονται για μια ποικιλία θεμάτων.
 
·         μας βοηθούν να νιώθουμε αναγκαίοι και σημαντικοί.
Βοηθάει να ξέρουμε ότι κάποιος μας χρειάζεται. Η υιοθεσία ενός ζώου από ένα καταφύγιο αδέσποτων μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να νιώσετε έτσι. Το καλωσόρισμα ενός κατοικίδιου όταν επιστρέφεις σπίτι από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή ακόμη και από ψώνια, μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος της ημέρας. Μπορεί να είχαμε μια απαίσια ημέρα στη δουλειά, ή να μας αγνόησε κάποιος υπάλληλος, όμως τα κατοικίδιά μας χαίρονται που μας βλέπουν. Και μας βοηθάνε να νιώθουμε αναγκαίοι καθώς τους προσφέρουμε φαγητό, νερό και άσκηση.
 
·         διασκέδαση,παιχνίδι.
 
Μερικά κατοικίδια, είτε κάνουν προσπάθειες γι’αυτό είτε όχι, μπορούν να είναι πραγματικοί κλόουν. Μας αρέσει να ταπαρακολουθούμε και να συμμετέχουμε στο παιχνίδι. Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ενεργούμε πιο χαρούμενα μπροστά στα ζώα μας παρά μπροστά στους φίλους μας. Τα κατοικίδια δεν παίζουν για ανταγωνισμό αλλά, απλά για να διασκεδάσουν, κάτι που είναι αναζωογονητικό στη σημερινή κοινωνία. Με αυτά τα χαρίσματα, τα κατοικίδια μπορούν να λειτουργήσουν ως συνθεραπευτές για πολλούς ανθρώπους με ιδιαιτερότητες ή όχι.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου