Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Πειράματα πάνω στα ζώα


Πειράματα πάνω στα ζώα, γίνονται είτε από βιομηχανίες καλλυντικών (εκτός από ορισμένες που γράφουν στη συσκευασία των προϊόντων τους: Not tested οn animals, είτε από βιομηχανίες όπλων, είτε από φαρμακοβιομηχανίες , είτε από ιατρικά εργαστήρια. Πόλλοι τα αποδέχονται λέγοντας ότι γίνονται για το καλό της ανθρωπότητας ενώ αγνοούν ή θέλουν και αγνοούν πολλές άλλες εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν.
Από ηθική και οικολογική άποψη δεν έχει σημασία αν ένα ζώο σκέφτεται ή μιλάει σαν κι εμάς , αλλά το αν υποφέρει σαν κι εμάς.Δεν έχουμε το δικαίωμα να εκμεταλλευόμαστε προς όφελός μας άλλα είδη αυτού του πλανήτη και μάλιστα απτην στιγμή που υπάρχουν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι να πετύχουμε τους στόχους μας έστω κι αν κάποιοι απαυτούς μπορεί να κοστίζουν πιο ακριβά. Είναι υποκρισία να θεωρούμε τα ζώα τόσο διαφορετικά από εμάς και να τα βασανίζουμε και να τα σκοτώνουμε και ταυτόχρονα να τα θεωρούμε τόσο όμοια με εμάς που να εφαρμόζουμε στον άνθρωπο τα αποτελέσματα των πειραμάτων που γίνονται πάνω τους.
Από επιστημονική άποψη κάθε είδους ζώου αντιδρά διαφορετικά στα φάρμακα,στις τοξικές ουσίες , στις εγχειρήσεις κλπ και τα αποτελέσματα που έχουμε από τα πειραματόζωα δε συμπίπτουν πάντα με εκείνα του ανθρώπινου οργανισμού ,παραδείγματα υπάρχουν πολλά όπως αυτό της πενικιλλίνης,της μορφίνης,του όπιου,του αρσενικού ,της στρυχνίνης που σε κάποια είδη ζώων δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα με αυτά στον ανθρώπινο οργανισμό.
Κάποιες απτις βασικότερες εναλλακτικές μεθόδους είναι οι καλλιέργιες κυττάρων, οι καλλιέργιες οργάνων, η χημική ανάλυση, κάποια μαθηματικά και μηχανικά μοντέλα, οι στατιστικές έρευνες, η χρήση υπολογιστών και κάποια οπτικοακουστικά συστήματα.


 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου