Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μια βραδιά αφιερωμένη στον εθελοντισμό για τα ζώα

Π.Φ.Π.Ο. - Δράσεις Για Τα Ζώα & Το Περιβάλλον
"Mια βραδιά αφιερωμένη στον εθελοντισμό για τα ζώα"

Την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα ζώα στο Παλαιό Ελαιουργείο, στην παραλία Ελευσίνας.

Γνωρίζοντας πως η χώρα μας εμφανίζεται να κατέχει την ταπεινωτική πρώτη θέση στη κακοποίηση ζώων σε όλη την Ευρώπη και πως για να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα βίας και εγκατάλειψης των ζώων χρειάζεται ενημέρωση των πολιτών, αναλάβαμε εθελοντικά με τους μαθητές μου να γυρίσουμε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την κακοποίηση των ζώων και τα αδέσποτα της Ελευσίνας και της υποβαθμισμένης περιοχής του Ασπρόπυργου. Ήρθαμε σε επαφή με ομάδες εθελοντών, συλλόγους και μεμονωμένα άτομα που εθελοντικά δίνουν καθημερινά τη ψυχή τους για τη διάσωση εγκαταλελειμμένων, άρρωστων και κακοποιημένων ζώων και γνωρίσαμε τις δράσεις τους.
Λίγα λόγια για την ταινία μας «Οι φίλοι μας...τα ζώα»: Τίτλος πραγματικός πέρα για πέρα γι αυτούς που τα αγαπούν, τα νοιάζονται και τα σέβονται και δεν τα αντιμετωπίζουν σαν κατώτερα όντα, χωρίς δικαιώματα. Αλλά συνάμα και ειρωνικός, αν σκεφτούμε πως μόνο για τη τροφή μας 75.000.000 ζώα σε όλο τον κόσμο δολοφονούνται σε καθημερινή βάση με τον αγριότερο τρόπο.
Χρησιμοποιώντας σαν τίτλους των ενοτήτων της ταινίας, λόγια σημαντικών ανθρώπων που πέρασαν από τον πλανήτη, που έχουν να κάνουν με τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα (όπως του Λουντέμη, του Γκάντι, του Μπέρναρντ Σω κ.α., περνάμε από τις θηριωδίες (γενοκτονίες, δουλεμπόριο, κακοποίηση γυναικών και παιδιών) που έχει επιδείξει ο άνθρωπος απέναντι στο ίδιο του το είδος, -αλλάζοντας πολλές φορές τον ρόλο πότε του θύτη και πότε του θύματος- στα αδέσποτα ζώα που συναντάμε συνήθως στις αφιλόξενες γι’ αυτά πόλεις μας, τις γάτες και περισσότερο τους σκύλους. Θίγοντας λοιπόν έννοιες όπως του ρατσισμού, του σεξισμού και του σπισισμού στοχεύουμε να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στον προβληματισμό και στη συνειδητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων ανθρώπων στους οποίους βασιζόμαστε να αλλάξουν ό,τι εμείς δεν καταφέραμε. Να φέρουν μια νέα εποχή, που θα διέπεται από σεβασμό και αγάπη προς όλους τους ανθρώπους αλλά και όλα τα όντα του πλανήτη μας...

Πηγή zophoros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου