Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Επίτιμος δημότης ο Kuro

Ο Kuro είναι ο σκύλος που ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης και ήρωας της πόλης Kaohsiung στην Ταιβάν.Στην τελετή βράβευσης , ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που προσφέρει ο μικρός μας φίλος στην πόλη.
Η συγκεκριμένη πόλη είναι γνωστή στην περιοχή για το Εθνικό Φυσικό Πάρκο.Κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται για να θαυμάσουν από κοντά τα σπάνια φυτά και ζώα που ζουν στο Πάρκο. Ο Kuro (που είναι αδέσποτος και τον φροντίζει ένας ηλικιωμένος) κταφέρνει να φτάνει στα πιο δύσκολα σημεία του Πάρκου και να μαζεύει όλα τα σκουπίδια μα αποτέλεσμα το Πάρκο να είναι πάντοτε καθαρό.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Taipei Times ο υπεύθυνος του πάρκου υπάρχουν πολλοί εθελοντές που ασχολούνται με την καθαριότητα αλλά υπάρχουν σημεία τα οποία δεν μπορούν να φτάσουν.Εκεί αναλαμβάνει δράση ο Kuro ,  ο οποίος κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά από το 1995 και αφού μαζέψει τα σκουπίδια τα μεταφέρει σε κάδους που υπάρχουν στο πάρκο.
Μετά τη βράβευσή του , ο Δήμαρχος της πόλης έδωσε εντολή ο Kuro να μεταφερθεί στον κτηνίατρο , για να αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του και όλα αυτά φυσικά με έξοδα του Δήμου.

Πηγή Taipei Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου