Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η παρουσία της Σχολής σκύλων-οδηγών ‘’Λάρα’’ στη Διεθνή έκθεση σκύλων –Αθήνα 2013

Ήταν ένα εκπληκτικό σαββατοκύριακο. Και ήμασταν όλοι μας εκεί στη Διεθνή Έκθεση Σκύλων “International Dog Festival – Athens 2013” στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, με χορηγία της Royal Canin Hellas και τη συνεργασία του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας. Η ομάδα της Σχολής, οι εκπαιδευμένοι σκύλοι-οδηγοί τυφλών, οι επίδοξοι μαθητές και συνεχιστές. Ήσασταν και εσείς οι φίλοι μας, οι παλαιοί που διαχέετε και ενημερώνετε για το έργο της Σχολής σκύλων-οδηγών ‘Λάρα’ και οι νέοι που μόλις μας γνωρίσατε. Η αγάπη που μας δείχνετε είναι έμπρακτη και το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την πορεία των δράσεών μας ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών όλων μας από τη Σχολή. Είμαστε όλοι ακτιβιστές σε μία κοινή προσπάθεια να βοηθήσουμε πρακτικά, και πάντα βάσει διεθνών προδιαγραφών, τους συμπολίτες μας με μειωμένη ή ολική όραση στον καθημερινό αγώνα τους για ανεξάρτητη διαβίωση.
Ολοένα και περισσότεροι συμμετέχουν σε αυτή την ανιδιοτελή προσπάθεια. Η Ιωάννα-Μαρία, η Αγγέλικα, η Λεία, ο Πάρις, η Μαρί-Γεωργία, η Μαρίνα, ο Τζουζέπε, η Μαριάννα, η Σταυρούλα, η Τζένα, η Ματίνα, η Χριστίνα, η Κατερίνα, η Εύη, η Αθηνά, ο Δημήτρης, η Σύλβια, ο Ανδρέας, ο Χρήστος, η Αιμιλία, η Ειρήνη, ο Ιορδάνης, η Βάσσια, η Ρούλα, ο Νεκτάριος, ο Βασίλης, ο Δημοσθένης, ο Γιάννης, και πάρα πολλοί άλλοι. Οι φίλοι μας στο facebook έφτασαν τους 8 χιλιάδες, όμως η ενέργεια όλων εσάς που βοηθάτε το έργο μας και ιδιαιτέρως των εθελοντών μας είναι ισοδύναμη με 8 εκατομμύρια διότι η προσφορά αυτή δίνεται από καρδιάς. Ίσως και παραπάνω εάν συνυπολογίσουμε την αμέριστη συμπαράσταση της Royal Canin Hellas που στηρίζει την εκπαίδευση του πρώτου εκπαιδευτή σκύλων οδηγών - τυφλών στην Ελλάδα, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος χάρις του οποίου ο Μάριος βοηθά καθημερινά την Αθανασία να κινείται στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού, της τράπεζας Alpha Bank και της Ελληνικής αλυσίδας supermarket Σκλαβενίτη που βοηθάνε στη λειτουργία της Σχολής, αλλά και των άλλων ιδιωτών χορηγών μας. Το εγχείρημα είναι πρωτοποριακό για την χώρα μας, και εξαιρετικά δύσκολο για τα ελληνικά δεδομένα. Όμως η απήχηση για το έργο της Σχολής είναι αυξανόμενη και η  ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού που μέχρι πρότινος δεν γνώριζε τα προβλήματα προσβασιμότητας των συμπολιτών μας βοηθούν στην υπερπήδηση των εμποδίων. Η προσπάθεια αυτή βρίσκει πλέον υποστηρικτές και σε άλλες χώρες, με πρόσφατη εκείνη της Σχολής Σκύλων - Οδηγών Τυφλών της Περιφέρειας της Τοσκάνης. Οραματιζόμαστε ένα αύριο όπου η σχολή μας θα ανταγωνίζεται ισάξια έγκριτες σχολές του εξωτερικού και θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με μικρότερο χρόνο αναμονής και πάντα εντελώς δωρεάν.
Είναι πολλοί συμπαραστάτες μας που δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στη Διεθνή Έκθεση. Κάποιοι από εσάς ήδη διαβάσατε κάποια σχετικά άρθρα όπως αυτό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Για όλους εσάς που δεν ζήσατε την εμπειρία να διαπιστώσετε τα αποτελέσματα της σκληρής εκπαίδευσης της Κρύσταλ, να χαϊδέψετε την επίτιμη πρόεδρο Λάρα, τη Μέη, το Μάριο, να παρακολουθήσετε τις επιδείξεις ή τα νέα μας κουτάβια, μπορείτε να δείτε το σχετικό υλικό στο facebook.

Πηγή laraguidedogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου