Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Δράμα :επίσκεψη των Φίλων Ζώων στο Γυμνάσιο Αγ.Αθανασίου


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΄΄ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ΄΄ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ.
Ο Σύλλογος ΄΄Φίλοι των Ζώων Δράμας΄΄  την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 και κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Δοξάτου  υλοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Γυμνάσιο του Αγίου Αθανασίου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς .
 Το παιδαγωγικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την παρουσία τεσσάρων μελών του και με την ευθύνη της κ. Πόλυς Ιωαννίδου, αντιπρόεδρο του Συλλόγου.
Ξεκίνησε με  προβολή, από το Αρχείο Δράσης μας, κακοποιημένων ζώων συντροφιάς καθώς και άρρωστων και τραυματισμένων τα οποία μετά την αποθεραπεία τους υιοθετήθηκαν από ευαίσθητους πολίτες και συζητήθηκαν οι προβληματισμοί των παιδιών επί της συγκεκριμένης παρουσίασης.
 Ακολούθησε συζήτηση για την υπεύθυνη στάση και τις υποχρεώσεις που προϋποθέτει η υιοθεσία ενός ζώου καθώς και η σπουδαιότητα της σωστής αντιμετώπισης και μέριμνας των αδέσποτων ως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού μας. Απαντήθηκαν ερωτήσεις των παιδιών, λύθηκαν πολλές απορίες τους και τους δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την σπουδαιότητα της εθελοντικής δράσης στον ευαίσθητο αυτόν τομέα.
 Τέλος έγινε η προβολή της υπέροχης διδακτικής ταινίας μικρού μήκους ‘’κατάστημα  PET SHOP ‘’του Μιχάλη Ζενέλη οποία φανερά συγκίνησε τα παιδιά.
 Οι μαθητές πήραν μαζί τους ενημερωτικά φυλλάδια του Συλλόγου καθώς και έντυπα ενημέρωσης σχετικά με την στείρωση και τον υπεύθυνο ιδιοκτήτη με την χορηγία του Δήμου Δοξάτου.
 Ο Σύλλογος ΄΄Φίλοι Των Ζώων Δράμας΄΄ ευχαριστεί την κυρία Ιωάννα Δημητριάδου δημοτική σύμβουλο  και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ.Δημήτρη Τίρλα που φρόντισε για την υλοποίηση της συγκεκριμένης παιδαγωγικής συνάντησης, την Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Χριστοπούλου Βάγια τους καθηγητές και ιδιαίτερα τους μαθητές που με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
 Εκ μέρους του διοικητικού
Η πρόεδρος Δέσποινα Μέγα

Πηγή adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου