Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

AAA (Animal Assisted Activities) – AAT (Animal Assisted Therapy)

Δραστηριότητες με τη Βοήθεια Ζώων (ΑΑΑ) :

Οι ΑΑΑ προσφέρουν δυνατότητες για παροτρυντικά, μορφωτικά, ψυχαγωγικά, και/ή θεραπευτικά οφέλη για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Οι ΑΑΑ παρέχονται σε μια ποικιλία περιβάλλοντων από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες, παραεπαγγελματίες,και/ή εθελοντές, σε συνεργασία με ζώα που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.
Τι σημαίνει πραγματικά αυτό; Οι δραστηριότητες με τη βοήθεια ζώων είναι βασικά οι γνωστές «συναντώ και χαιρετώ» δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τις επισκέψεις ζώων σε ανθρώπους. Η ίδια δραστηριότητα μπορεί να επαναληφθεί με πολλούς ανθρώπους, αντίθετα με ένα θεραπευτικό πρόγραμμα που φτιάχνεται ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου ανθρώπου ή μιας ιατρικής κατάστασης.

Θεραπεία με τη Βοήθεια Ζώων (ΑΑΤ) :

Η ΑΑΤ είναι μια παρέμβαση που ακολουθεί ένα στόχο, στην οποία ένα ζώο που πληρεί συγκεκριμένα κριτήρια αποτελεί άρτιο μέρος της διαδικασίας θεραπευτικής αγωγής. Η ΑΑΤ κατευθύνεται και/ή παρέχεται από έναν επαγγελματία που παρέχει υπηρεσίες είτε σε ανθρώπους είτε στον τομέα υγείας με εξειδίκευση, και μέσα στο φάσμα του επαγγέλματός του.
Η ΑΑΤ είναι σχεδιασμένη για να προωθεί τη βελτίωση στην σωματική, κοινωνική, συναισθηματική και/ή γνωστική λειτουργία (η γνωστική λειτουργία αναφέρεται στη σκέψη και τις διανοητικές ικανότητες). Η ΑΑΤ παρέχεται σε μια ποικιλία περιβάλλοντων και η φύση της μπορεί να είναι είτε ομαδική είτε ατομική. Αυτή η διαδικασία καταγράφεται και αξιολογείται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου