Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πρόγραμμα DOG AID (Dog ASSISTANCE IN DISABILITY = ΣΚΥΛΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ)


Η ιδέα του Dog AID προήλθε από μια ιδέα που αρχικά συνέλαβε ο Αμερικάνος Stuart Nordensson. Ο Stuart έχει εγκεφαλική παράλυση και εκπαιδεύει τα σκυλιά του να τον βοηθάνε να χειρίζεται καλύτερα την αναπηρία του στην καθημερινή ζωή του. Ο συνιδρυτής του Dog AID, ο John Rogerson γνώρισε τον Stuart ενώ επισκεπτόταν την οργάνωση του «Top Dog» στις Η.Π.Α. και αποφάσισε να εισάγει το Ηνωμένο Βασίλειο σε αυτή τη μοναδική ιδέα εκπαίδευσης κατοικίδιων σκύλων να δουλεύουν για τους «ιδιοκτήτες» τους, ως Σκυλιά Βοήθειας.

Σκοπός του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή πρόσβασης στην εκπαίδευση σκύλων για ανθρώπους με σωματικές ανικανότητες, η βοήθεια προς αυτούς τους ανθρώπους να εκπαιδεύουν τα κατοικίδιά τους σε γενική υπακοή και σε ειδικές εργασίες, που θα τους βοηθήσει να χειριστούν καλύτερα την αναπηρία τους στην καθημερινή ζωή τους.

Πού απευθύνεται

Το πρόγραμμα Dog AID όπως και όλα τα άλλα παρόμοια προγράμματα απευθύνεται σε άτομα με αναπηρίες.

Πού πραγματοποιείται
 
Το Dog AID έχει ένα δίκτυο εκπαιδευτών στην Αγγλία και την Ουαλία και τώρα, ενθαρρύνονται εκπαιδευτές στη Σκωτία να λάβουν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα, οι οποίοι είναι εκπαιδευτές που δουλεύουν εθελοντικά. Λειτουργεί σε μη κερδοσκοπική βάση, χωρίς να χρεώνει τους «ιδιοκτήτες» ούτε για την εκπαίδευση ούτε και για οποιονδήποτε ειδικό εξοπλισμό χρειαστεί να τους προμηθεύσει. Οι εκπαιδευτές εργάζονται εξ’ολοκλήρου σε εθελοντική βάση και το μόνο που ζητάνε είναι να κάνουν μια μικρή δωρεά για να βοηθήσουν στο να καλυφθεί το προσωπικό κόστος, π.χ.ταξίδια και έγγραφα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου