Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Κακοποίηση-Κακομεταχείριση των ζώων συντροφιάς


Τα σκυλιά, οι γάτες και άλλα ζώα είναι αυτά για τα οποία, υποθετικά, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο. Ωστόσο, παρόλο που δεν τα κυνηγάμε ή δεν τα τρώμε (τουλάχιστον στη χώρα μας), μπορούν να υποφέρουν πάρα πολύ στα χέρια μας.
Σκοτώνονται εκατομμύρια ανεπιθύμητων σκύλων και γατών κάθε χρόνο. Πολλά περισσότερα εγκαταλείπονται στο δρόμο για να φροντίσουν τον εαυτό τους. Την ίδια ώρα, οι μύλοι παραγωγής κουταβιών συνεχίζουν να παράγουν σκυλιά. Για κάθε ζώο που αγοράζεται σε ένα κατάστημα κατοικίδιων, ένα ζώο σκοτώνεται σε ένα καταφύγιο αδέσποτων.
Πάρα πολλά σκυλιά μένουν δεμένα σε έναν κήπο, εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης και χωρίς να απολαμβάνουν καθόλου συντροφιά. Πάρα πολλές γάτες κρατούνται σε σπίτια όπου λαμβάνουν λίγη άσκηση ή περιβαλλοντικά ερεθίσματα, περνώντας όχι καλύτερα από ότι ένα ζώο σε ένα κλουβί ενός ζωολογικού κήπου.
Επιπλέον, ενώ τα ζώα συντροφιάς μας γενικά δεν υποφέρουν από το να κυνηγιόνται ή να τρώγονται, υποφέρουν στη βιομηχανία ψυχαγωγίας και την βιομηχανία «έρευνας». Τα σκυλιά και τα άλογα που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία αγώνων ταχύτητας ζούνε άθλιες ζωές. Για κάθε «παραχαϊδεμένο» πρωταθλητή, χίλια άλλα ζώα υποφέρουν από την έλλειψη συντροφιάς και προγράμματα ταξιδιών και εκπαίδευσης. Αυτά που δεν μπορούν να «θριαμβεύσουν» απλά σκοτώνονται.
Και σε διάφορα πανεπιστήμια τα σκυλιά και οι γάτες γίνονται μάρτυρες πειραμάτων με ανείπωτους τρόπους.
Οργανώσεις ενθαρρύνουν τη στείρωση των κατοικίδιων ζώων, την εξάλειψη της χρήσης κατοικίδιων ζώων στους τομείς ψυχαγωγίας και «έρευνας», την κατάργηση των καταστημάτων κατοικίδιων και την απαγόρευση των καλλωπιστικών εγχειρήσεων (όπως το κόψιμο της ουράς) στα ζώα. Υπερασπίζονται και μάχονται για μια νέα τάξη ηθικής όπου τα ζώα συντροφιάς λαμβάνουν την προσοχή, την αγάπη και το σεβασμό που δικαιούνται και αξίζουν.
Πολλά ζώα προς πώληση σε καταστήματα κατοικίδιων προέρχονται από «μύλους παραγωγής κουταβιών». Αυτά τα σκυλιά τα μεταχειρίζονται απαίσια,γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα επιθετικά και μη υγιή σκυλιά. Πολλά έχουν μακροχρόνια ιατρικά προβλήματα που δεν ανακαλύπτονται μέχρις ότου ο σκύλος έχει αγοραστεί. Αυτά τα ιατρικά προβλήματα μπορεί να είναι πολύ ακριβά.



 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου