Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το δελφίνι ως θεραπευτής

Με την περίεργη φύση και το χαράκτηριστικό «χαμόγελο» τους – που σχηματίζεται από λεπτά καμπυλωτά σαγόνια- τα δελφίνια έχουν γίνει το σύμβολο του φιλικού συμπαίκτη της θάλασσας. Πραγματικά, όπως δείχνει το NATURE’S WISDOM OF THE WILD, κάποια δελφίνια όντως, φαίνεται να κάνουν ειδικά δεσίματα με τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των ανάπηρων παιδιών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε άλλα είδη θεραπείας.
Ένας από τους κύριους κινητές πίσω από τη θεραπεία Δελφινιού-Ανθρώπου (Dolphin Human Therapy), όπως είναι γνωστή, είναι ο David Nathanson, ένας κλινικός ψυχολόγος που ζει στη Φλώριντα.


Η έκθεση και οι συναναστροφές με δελφίνια έχουν δείξει διάφορες συνέπειες, που τεκμηριώνονται τόσο από Επιστημονικές Έρευνες όσο κι εμπειρίες.Κάποιες απ’αυτές είναι ότι μπορούν ν’ανακουφίσουν την κατάθλιψη και άλλες νοητικές διαταραχές, δημιουργούν ένα αίσθημα χαράς , ανιδιοτελούς αποδοχής και ανοιχτής διάθεσης, αναστέλλουν τον σωματικό πόνο, συμβάλλουν στην ενδηνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και των διαδικασιών αυτορύθμισης του σώματος.Όλες αυτές οι θετικές συνέπειες έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου